Media

Vad händer hos Franca?

Här kan ni följa oss på vår resa och få en glimt av verksamheten i olika steg och olika skeden. Tryck på bilderna för mer att läsa mer.
Franca bygg flyttar inMedverkan i Dagens ArbetsmiljöBygg & FastighetVetlanda posten på besök

Förvärvet av Clix Steel Profil

Behar Franca

Sedan en kort tid tillbaka står det klart att Franca Bygg AB tar över varumärket, samt de nordiska patenten för Clix. Detta är något vi är väldigt stolta över och vi ser fram emot att få utveckla varumärket till dess fulla potential.

Du vet aldrig vart du hamnar,

när du har fötterna på jorden

och blicken mot stjärnorna.

Författare: Behar Franca

Första tillverkningsenheten öppnade vi under 2017 i Björköby.

Men redan efter några år i Björköby så hade vi lärt oss vilka begränsningar vi hade och vilka volymer vi kunde hantera i lokalerna. Därför var vi på jakt efter större lokaler redan innan vårt medverkande i median som Vetlanda posten och Hus & Fastighet under sommar & höst 2020. För att få vara med i matchen med de stora spelarna så var vi tvungna att utöka verksamheten. 

Vi lyckades hitta en lokal som kunde funka i några år storleksmässigt, men vi fick anpassa produktionen för att det skulle funka. Lokalen låg i Sävsjö kommun och vi kunde hyra del av fastighet med möjlighet till att utöka ytan. Då det inte ligger så långt bort från Björköby så kunde vi få det att funka. Den 1 dec 2020 så var produktionen igång i de nya lokalerna på Hantverkaregatan 5 i Sävsjö och vi kunde börja leverera dubbelt så mycket modulväggar än vad vi tidigare hade gjort .

Men vi insåg rätt snabbt att detta skulle inte funka i längden. Redan efter 5 mån så behövde vi utöka ytan och vi insåg att begränsningarna var lika närvarande i denna lokal som i Björköby. 

Vi hade återigen hamnat i ett läge där vi inte kunde erbjuda våra tjänster till alla intressenter. Då vi hade skannat av industrifastighets marknaden en kort period tidigare så visste vi till största del vad som fanns på marknaden. Då vi hade vuxit ur två lokaler inom loppet av några år så hade vi lärt oss vad vi skulle kolla efter och vilka krav vi skulle ställa på den nya lokalen. 

En del av kraven var bl.a:

  • Minimum 5000 kvm produktionsyta och dubbelt så stor upplagsyta.

  • Minimum 4,5m på alla portar för enklare materialhantering 

  • Minimum 4 st traverser på 5 ton vardera

  • Miljövänligt alternativ till uppvärmning av fastigheten

  • Gå avstånd till kollektiv trafiken


Strax efter semestern så hittade vi lokalen som uppfyllde våra krav och det med råge. Sökandet var över och nu kunde vi fokusera på förvärvs processen och börja planera flytten.

Det tog oss några månader att ro i hamn med affären men i början av oktober så hade vi ett avtal och så fort vi fick tillträde till lokalerna, i mitten av samma månad så flyttade vi produktionen från Sävsjö till Eksjö. Eftersom lokalen inte hade varit i drift de senaste åren så har det varit mycket undersök, utvärdera, ta beslut och åtgärda för att säkerställa säkerheten och driften för långvarig produktion. 

Bilden ovanför var utgångsläget vi hade och för oss var det som en tom canvastavla. Här behöver vi inte anpassa oss efter lokalen och kan enkelt effektivisera upplägget snabbt och smidigt helt utan hinder. 

Bättre bild kommer inom kort. Detta va allt jag hade tillgängligt för stunden. 


Vad skulle ni vilja se mer av på denna sida?

Skriv gärna några rader med vad ni hade velat se mer av i vår verksamhet.
E-post Meddelande Skicka in